Dan Charlesa Darwina u organizaciji studenata biologije i znanosti o okolišu

Posted on Updated on

logo

Na prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, prigodno je obilježena obljetnica rođenja velikog znanstvenika Charlesa Darwina u sklopu manifestacije pod nazivom “Dani biologije” koji se održava svake godine. Pošto je ove godine manifestacija održana na Darwinov rođendan, radionice su bile primarno orijentirane na teoriju evolucije. Sukladno tome, studenti pod mentorstvom profesora Dragana Škobića, Lejle Knezović, Svjetlane Stanić – Koštroman, Anite Dedić, Adrijane Kolobare i Ivane Markotić, realizirali su više radionica/izložbenih učionica od kojih je svaka predstavlja jednu tematsku cjelinu evolucije.

Prva radionica odnosila se na uvod u evoluciju, odnosno, postanak Svemira i Zemlje te nastanak prvih organskih molekula, uključujući i model Urey – Millerovog eksperimenta. Druga radionica obuhvatila je najveću tematsku cjelinu, evoluciju biljaka, životinja, algi i gljiva. Treća se bavila evolucijom čovjeka, a četvrta nastankom i formiranjem kontinenata.

Prof. dr. Mladen Krajačić održao je prigodno predavanje, a učionica je bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli čuti što ima za reći. Osim učenika srednjih škola kojih je bilo preko 450, zabavili su se  i oni najmlađi sa svojim roditeljima, kao i drugi znatiželjni posjetitelji. Maleni dio toga kako je izgledalo, pogledajte u foto galeriji.
Uskoro i video.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s