U Mostaru održani “Prirodoslovni dani”

Posted on Updated on

logo

Fakultet prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizirao je “Prirodoslovne dane”, na kojima su sudjelovali profesori, studenti i učenici srednjih škola.

Studiji biologije, kemije, geografije i znanosti o okolišu organizirali su radionice, a osoblje fakulteta otvorilo je laboratorije i učionice u kojima su bile predstavljene različite tematske cjeline koje su studenti prenosili učenicima srednjih škola.

Pod vodstvom profesorice dr. sc. Svjetlane Stanić – Koštroman koja je ujedno i pročelnica biološkog odsjeka FPMOZ-a, dr.sc. Anite Dedić, dr. sc. Lejle Knezović, dr. sc. Dragana Škobića i ostalih, studenti su učenicima predstavili mikroskopski svijet, svijet biljaka, načine izolacije DNA i načine recikliranja otpada. Zanimljive teme privukle su više od stotinu učenika srednjih škola iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i njihovih profesora.

Učenici su se mogli upoznati sa fakultetom, programima studija kao i biološkim i kemijskim laboratorijima koji su među najbolje opremljenima u BiH.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s