Postoji li vanzemaljski život? (2. dio)

Posted on Updated on

AlienGetty460Prema filmskom producentu Raulu Julia –Levy, izvanzemaljci su kontaktirali civilizaciju Maya prije nekoliko stotina godina, a svoje tvrdnje namjeravao je dokazati u filmu „Otkrivenja Maya 2012 i poslije“.

Nedokazane tvrdnje o drevnim astronautima u obje Amerike postoje već desetljećima. Među tim tvrdnjama najviše se ističe ona Ericha von Danikena, autora najprodavanijeg klasičnog djela pseudoznanosti  „Chariots of the Gods? Unsolved Mysteries of the past“ (Putnam, 1968). Von Daniken je napisao da drevni Egipćani nisi imali niti inteligenciju niti tehnologiju za stvaranje masivne piramide u Gizi  te da je ona načinjena od  strane vanzemaljaca.

Neki pak tvrde da su divovski crteži u pustinji Nazca u Peruu napravljeni svemirskim brodovima. Ono što je realnost, jeste to da su crteže stvorili Nazca indijanci vjerojatno u sklopu nekog  svečanog obreda.

Tvrdnje ovog producenta nisu ništa novo, no dokazi koje namjerava iznijeti jesu, kako tvrde mediji.

Koji su to novi dokazi koji će protresti zemlju?

Filmaši su  suzdržani kada govore o tome što imaju (Jer žele da odete pogledati film), ali propćenje Luisa Rosada, ministra turizma u Campecheu u Meksiku, sadrži tvrdnju samog ministra da kontakt između Maya i vanzemaljaca  podržavaju prijevodi  nekih starih kodeksa. (Činjenica da je ovo zapanjujuće otkriće objavilo ministarstvo TURIZMA, a neki arheolog ili antropolog sa Smithsoniana – otvara sumnju da ovo ne može biti sadržajno na čvrstim znanstvenim temeljima i otkrićima).

Garcia Rosado, također povezana sa slijetanjem „jastučića“ u džungli, ima teoriju kao su te pojave stare i 3 000 godina. Nije jasno zašto bi vanzemaljci trebali dizajniranu podlogu za slijetanje svojih svemirskih brodova, jer mnoga izvješća „očevidaca“ kazuju da oni mogu slijetati na baš svim podlogama i terenima (Možda je poboljšan stajni trap svemirskih brodova u posljednje 3000 godina).  Julia – Levy i ostali uključeni u snimanje filma bili su nedostupni za komentar.

Ken Feder, autor knjige „Prevare, mitovi i misterije: Znanost i pseudoznanost u arheologiji“ (McGraw – Hill,  2010) rekao je kako svakodnevni mitovi koje je čuo o vanzemaljcima i Mayama vrijeđaju i drevne Maye i modernu publiku.

„Drevne Maje su bile savršeno sposobne načiniti sofisticiranu arhitekturu, kalendar, matematiku, pisani jezik i razrađen sustav poljoprivrede bez intervencije vanzemaljaca.“, rekao je Feder koji je i profesor arheologije na državnom Sveučilištu Central Connecticut „Tvrdnje da su Maje bile posjećene, nadahnute i  pod mentorstvom vanzemaljaca su samo malo više od umornih  i banalnih fantazija, u cijelosti i posve lišenima bilo kakvih dokaza koji ih potvrđuju.“

Julia –Levy inzistira na tvrdnjama da je film dokumentarnog karaktera, a ne  znanstvena fantastika. Naravno, odbacuje prijedlog da je film transparentno oportunistički manevar kapitalizacije interesa za Majanski kalendar te njegov apokaliptični pogled na 2012.godinu. On kaže kako ništa manje doli opstanak čovječanstva ovisi o ljudima koji će pogledati njegov film (ili barem poslušati njegove poruke) „Za dobrobit cijelog čovječanstva.“

Povijest je puna obećanja o zadivljujućim, uznemirujućim, neupitnim i fascinantnim dokazima, događajima i otkrićima koji se nikada nisu dogodili. Tu spada i otkriće Noine arke (pronađena 1973., 1993., 2006., 2010.), otkriće tijela BigFoota (2008.), otkrivanje dokaza da je pad vanzemaljaca u Roswellu bio stvaran (travanj 2011.). Svaka od ovih tvrdnji došla je i otišla, bez ikakvog odjeka kakav je najavljivan. Čini se vjerojatnim da će i dokaz Majanskom i vanzemaljskom kontaktu biti jedan od dodanih na ovaj popis, ako to ne možemo učiniti i odmah.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s